Wij werken
met

Netwerk en Datacenter

Poelman Automatisering zit in het Global-e datacenter in Rijen. Het Global-e Datacenter is een hypermodern carrierneutraal datacenter. Zowel de airconditioning, de UPS als de noodaggregraten zijn volledig redundant ( dubbel) uitgevoerd zodat de servers ook bij stroomstoring beschikbaar bljven. Tevens beschikt het datacenter over een geavanceerd brand detectie systeem en is zowel binnen uit van buiten voorzien van camerabeveiliging.

De racks in het datacenter zijn standaard 120cm diep en 46U hoog. Alle racks zijn standaard voorzien van een tot 32A afgezekerde A en B-feed. Door de efficiente koeling middels DX-cooling + Drycooling (Koelen met buitenlucht) en een UPS met een laag energieverbruik is Global-e een groen datacenter.

Het Datacenter Global-e is ingericht volgens het Cold Corridor-principe. Cold Corridor houdt in dat het datacenter is onderverdeeld in vier straten die volledig zijn afgesloten aan de koude voorzijde van de racks. Aan de achterkant wordt de warme lucht efficient afgevoerd.

Tot slot beschikt het datacenter over faciliteiten die ertoe bijdragen dat zowel wij als u zich thuis voelt wanneer er werkzaamheden aan de apparatuur verricht moeten worden. Zo is er een separate, geconditioneerde preparatie en installatieruimte. Tevens beschikt het datacenter over een panic room waar gewerkt kan worden wanneer thuis of op kantoor geen internet verbinding aanwezig is. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de kantoorruimten en de keukenfacaliteit.

Global-e beschikt over haar eigen 10 Gbit glasvezelring naar Amsterdam. Verbindingen: AMS-ix, NL-ix, Telia, Tinet, Openpeering en JointTransit. Voor het netwerk wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige Cisco, HP en Foundry apparatuur. Ook alle access switches zijn redundant aangesloten door middel van twee gescheiden glasvezel verbindingen.